Over Erica

Hallo, mijn naam is Erica Weijer (1964), ik woon sinds eind 2019 met hond en twee katten in het mooie en karakteristieke brinkdorp Eext (Drenthe). Ik heb 30+ jaar met veel plezier in voornamelijk secretariële functies gewerkt. Mijn laatste functie was die van Medewerker financiële administratie. Heel blij werd ik niet van mijn uitsluitend cijfermatige taken en mede daardoor begon het kantoorstramien steeds meer te knellen.

Het jaar 2019

Het jaar 2019 bleek een levensveranderend jaar te worden. Daardoor nam ik als vanzelf mijn leven onder de loep, wat wilde ik nu echt? Ik realiseerde me dat je ervoor moet zorgen dat je het leuk hebt. En dus de niet-leuke zaken moet veranderen. Check, mijn baan paste niet in het rijtje van leuke zaken. Mijn woonomgeving, de stad, ging ook steeds meer tegenstaan. Maar wat dan wel? Bizar hoe de puzzelstukjes ineens op hun plek vielen.

Oei, wat veel beren…..

Heel eerlijk? Ik had nog nooit van het beroep van Virtual Assistant gehoord. Een oud-collega attendeerde me erop en ineens wist ik: ik ga een opleiding tot VA volgen en naar Drenthe verhuizen. Daar had ik zomaar een huis aangeboden gekregen. Spannende stappen en ik zag hele hordes beren op de weg, heeeeel veeeeel beren, vakkundig afgeschoten door voornoemde oud-collega. Ik sta bij je in het krijt, Lotte.

Een nieuw leven in Drenthe

Dat is echt hoe het voelt, ik ben een nieuw leven begonnen. Ik heb een eigen bedrijf, ben goed geworteld in Eext en krijg energie van hetgeen ik doe.

En jij?

Maar hoe is het gesteld met jouw energie? Je bent je onderneming begonnen vanuit passie en met een bepaalde visie maar bent soms overweldigd door alles wat erbij komt kijken? Heb je voldoende rust en vrije tijd in de doorgaans hectische werkweken die het hebben van een eigen bedrijf met zich meebrengt? Ik help je op het gebied van office management in de breedste zin van het woord. Dat je voor jezelf bent begonnen wil niet zeggen dat je alles alleen moet doen. Samen zet je snellere stappen. Ik nodig je graag uit voor een virtueel kopje koffie om te horen wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen. Bel of stuur een appje naar 06 41 808 668. Je kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier, net wat je prettiger vindt.

Nog iets meer weten over mij?

  • Ik ben geboren in Zeeland en op 4-jarige leeftijd naar Enschede verhuisd. En heel veel later naar Eext, Drenthe.
  • Ik krijg het Spaans benauwd van een pittige onweersbui.
  • Ik hou ervan te experimenteren met mijn moestuintje.
  • Ik geniet enorm van werken met koeienhuid en leer, zie ook de pagina Eri W.
  • Het dorpje Carvoeiro in de Algarve is mijn meest favoriete vakantiebestemming. Op de tweede plaats komt Malta, vanwege de historische bezienswaardigheden.
  • Ik ben gek op western laarzen en heb er vijf paar van.
  • Ik vind het heerlijk om in de keuken aan te rommelen om jam en zoetzuur te maken. Zoetzuur van komkommers uit eigen tuin, heerlijk.
  • Ik hou erg van de muziek van The Eagles, Joe Bonamassa en Beth Hart, maar niet als ik werk. Ik werk het liefst in stilte.
  • Ik heb een business coach waarmee ik fijn kan sparren.
  • Ik geniet enorm van mijn dieren en ga er graag op uit met mijn hond Donny, een Chebo (mix van Chow Chow, Eurasier, Bobtail).